Ana sayfa Haber 10 Yıldır Var Olan Steam Açığı Kapatıldı

10 Yıldır Var Olan Steam Açığı Kapatıldı

796
0
PAYLAŞ

Dünya üzerinde 15 milyon kişinin kullandığı, ülkemizde de birçok oyun sevenin tercih ettiği Steam üzerindeki ciddi bir güvenlik açığı fark edildi. Bu güvenlik açığıyla birlikte kişisel bilgilerinizin alınması ve bilgisayarınızın kontrolünün bir başkasının eline geçmesi mümkündü.

Bu Açık Nedir?

Bir UDP isteği tetiklenen bu açık, bir hacker tarafından kullanıldığı taktirde kullanıcının bilgisayarını çok kısa bir sürede ele geçirilmesini sağlıyordu. Popüler oyun platformunun 10 yıldır UDP portları üzerinden haberleşme sağladığını biliyoruz. Bu durum açığı daha vahim bir hale getiriyor, çünkü bu açık tam 10 yıldır platform üzerinde mevcuttu.

Güvenlik araştırmacısı Tom Court yayımlamış olduğu video ile ortaya çıkan bu problem, birçok kullanıcının korkuttuğu bir gerçek.

Açığın işleyişiyle alakalı paylaşılan videoda da görülmüş olduğu üzere Tom Court, Steam yüklü bir bilgisayarın üzerinde 30 saniye içerisinde komut çalıştırmayı başarıyor.

Hala Tehlikede miyiz?

Elbette bu durum karşısında Valve tarafından açıklama gecikmeden yayımlandı. Geçtiğimiz günlerde çıkartılan yama ile birlikte açığın kapatıldığı bilgisi geldi.
Valve yaptığı bir başka açıklamayla, ekip tarafından yapılan çalışmalar sonucunda bu açıktan etkilenen kullanıcı olmadığını belirtti.

Eğer Steam kullanıyorsanız, bu açıktan etkilenmemek için en kısa sürede yeni güncelleştirmeleri yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Steam’e KDV Geldi, Gelecek Derken Sonuç Belli Oldu!

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here