Ana sayfa Haber ABD Federal Ticaret Komisyonu Ganimet Kutularını Araştırmaya Başladı

ABD Federal Ticaret Komisyonu Ganimet Kutularını Araştırmaya Başladı

698
0
PAYLAŞ

Uzun süredir bir çok ülkede araştırılan ve tartışmaların odağı olan ganimet kutusu sistemi ABD’de de inceleme altına alındı. Federal Ticaret Komisyonu (FTC), ganimet kutularının kumar sınıfına girip girmediğine dair araştırmalarına başladı.

Amerikan Senatör’ü Maggie Hassan’ın bir süredir üstünde durduğu konu ganimet kutularının kumar sınıfına girip girmeyeceği üzerinde durularak ilerleyecek. Bir çok ülkenin özellikle parayla alınan ve içerisinde rastgele kozmetik ya da oyun içi ganimet çıkan kutuları kumar olarak görmek için yasalar hazırladığını biliyoruz.

Fakat konu daha önce ABD’de bu kadar ciddi ele alınmamıştı. Oyun şirketlerinin özellikle artan kar marjları nedeniyle göz önünde olduğu son günlerde Blizzard ve EA gibi ganimet kutularını fazlasıyla kullanan şirketlerin ne gibi aksiyonlar alacağı da büyük merak konusu.

Ganinet kutularının kumar sınıfına girip girmediği tartışmaları gün geçtikçe büyümeye devam ediyor.
Ganimet Kutusu Araştırmalarının Ardından Yeni ESRB Etiketi

ABD Senatör’ünün başlattığı bu durumun ardından ESRB’de yeni oyun etiketi bir çok oyuna eklenmiş durumda. Yeni ‘Oyun içi satın alma’ isimli etiketi eklenen ve eklenecek olan oyun firmalardan sesler yükselmeye başladı.

EA’in Battlefront 2 oyununda bir çok oyuncunun oyun içerisinde gelişmesi için ganimet kutusu almaya zorlanmasının ardından başlayan tartışmanın sektörü ne şekilde etkileyeceği hala merak konusu. Ganimet kutularının oyunlardan tamamen kalkmayacağı fakat bir çok firmanın para ile alınan ganimet kutularının satışına izin vermeyeceği yürütülen tahminler arasında.

Netflix 2019’da Anime Kataloğunu Genişletiyor

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here