Ana sayfa Haber Age of Empires IV Hakkında Neler Biliyoruz?

Age of Empires IV Hakkında Neler Biliyoruz?

356
0
PAYLAŞ

Geçtiğimiz günlerde yapılan XO19 etkinliğinde uzun bir süredir beklenen Age of Empires IV oynanış fragmanı yayımlandı. 2 sene önce duyurulan oyun hakkında geliştirici ekibinden Adam Isgreen oldukça değerli bilgiler paylaştı.

Age of Empires III çıkalı 14 yıldan fazla oldu ve bu süreçte gerçek zamanlı strateji türüne güzel katkıları olan birçok oyun çıkışını yaptı. Bu süreçte Age of Empires IV seriye ne kadar bağlı kalacağı kafalarda bir soru işareti olarak kaldı. Yeni oyun Relic ve Worlds Edge adındaki yeni oyun stüdyosu tarafından geliştiriliyor olsa da aynı zamanda Age of Empires II: Definitive Edition gibi diğer Age of oyunları ile de ilgileniyor.

Isgreen yaptığı açıklamada serinin temellerine sadık kalırken, 4 ana hammadde, çağ atlaması gibi, medeniyetlerin birbirlerine göre farklılık göstereceğini vurgulamış. Özellikle bazı medeniyetlerin hammaddeleri diğerlerin daha farklı kullanabileceğini ima etmiş. Benzer şekilde 4 çağ atlama formülünün dışına çıkan medeniyetlerine bekleyebiliriz.

Ancak topluluk tarafından en çok istenen oyun modları da yeni oyun ile gelecek yeniliklerden. Adam Isgreen topluluk tarafından oyuna yeni medeniyetlerin eklemek yerine yenilik gelmesinin daha çok istendiğini belirtmiş. Aynı açıklamada son zamanların en tartışmalı konusu olan oyun içi ödemelerinin de bulunmayacağı duyuruldu. Özellikle oyun içi ödemelerin olmaması son derece sevindirici diyebiliriz. Henüz çıkış tarihi açıklanmayan oyunun 2020 yılı sonunda çıkması bekleniyor.

Razer Kraken Ultimate Duyuruldu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here