Ana sayfa Haber Baldur’s Gate 3 Son Gelişmeler

Baldur’s Gate 3 Son Gelişmeler

328
0
PAYLAŞ
Baldur’s Gate 3
Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3 için uzun zamandır beklenen oynanış videosu yayımlandı. İlk fragman çıktığından beri Larian Studios’un nasıl bir oyun çıkartacağı çok merak edilen bir konu olmuştu. Birçok rol yapma oyuncusu için Baldur’s Gate serisinin yeri çok farklıdır. Bu sebeple Larian Studios’un üzerindeki sorumluluk çok büyük.

İlk olarak bizi yeni fragman karşılıyor. Bir Mind Flayer gemisi olan Nautoloid’in içini görüyoruz. Bu gemilerin oldukça nadir olduğunu belirtmem gerekir. Karakterimiz ve Liselle adındaki Githyanki karakterinin Mind Flayer dönüşümü için ilk adım olan tadpole’u kafalarının içine yerleştirilmesini görüyoruz.

Baldur’s Gate’in kuzeyinde kalan Yartar şehrinin üstündeki Nautoloid ve kızıl ejderhaya binen githyankiler arasındaki aksiyon Baldur’s Gate’in yakınlarında geminin düşmesi ile sonuçlanıyor. Buraya kadar her şey tamam. Karakter yaratım kısmının oldukça detaylı olduğu görülebiliyor. Eğer karakterimizi kendimiz yaratmak istemiyorsak hazır karakterler de buradan seçilebiliyor.

Oynanış olarak Divinity Original Sin serisine çok benzediği ilk göz çarpan bir durum. Ancak aynı oyun motoru kullanıldığı için bu benzerliklerin olması kaçınılmaz. Ancak en büyük fark Dungeons and Dragons 5E kurallarının kullanılıyor olması. Baldur’s Gate 3 içerisindeki eşya fırlatma, zıplama gibi seçenekler bir masaüstü oyununa olabildiğince benzemesi için eklenmiş gibi duruyor.

Dün yapılan açıklamanın en can sıkıcı kısmı oyunun erken erişim olarak çıkıyor olması oldu denebilir. İlk olarak 5 yardımcı karakter ile başlayacağız ve ilerleyen zamanlarda yeni karakterler eklenecek. Fakat bir klasik rol yapma oyunu için erken erişim modelinin kullanılmasının yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. Umarım Baldur’s Gate 3 çıktığı zaman bu fikrimi değiştirebilir.

2020 Yılı Şubat Ayı Öne Çıkan Oyunlar

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here