Ana sayfa Oyun espor Blizzard Entertainment ESL ve DreamHack’le 3 Yıllık Bir Anlaşma Yaptı

Blizzard Entertainment ESL ve DreamHack’le 3 Yıllık Bir Anlaşma Yaptı

387
0
PAYLAŞ
BlizzCon
BlizzCon

Dünyanın önde gelen uluslararası eğlence şirketleri grubu MTG bünyesinde yer alan ESL ve DreamHack, bugün yaptıkları bir açıklamayla Blizzard Entertainment’la 3 yıllık bir işbirliği için el sıkıştıklarını duyurdu. Dünyanın en büyük espor şirketi ve bir numaralı oyuncu festivali organizatörü, birlikte hem StarCraft II hem de Warcraft III: Reforged için yepyeni ESL Pro Tour formatları ortaya koyacak. Blizzard’ın düzenlenecek espor organizasyonları için sadece ilk sezonda 200,000 ABD doları, toplamdaysa 1,8 milyon ABD dolarının üzerinde ödül havuzu sağlayacağı belirtildi.

Yeni ESL Pro Tour StarCraft II turnuvası, bayrağı StarCraft II World Championship Series’den devralarak en az dört farklı kıtada gerçekleşecek organizasyonlara ev sahipliği yapacak. Dünya finalleriyse bundan böyle BlizzCon‘da değil Intel Extreme Masters Katowice’da gerçekleşecek.

ESL Pro Tour Warcraft III: Reforged

ESL ve DreamHack, Starcraft II’nin yanı sıra Warcraft III: Reforged için de yeni ve rekabetçi bir platform oluşturarak Pro Tour Warcraft III: Reforged’u organize edeceklerini belirtti.

Pro Tour StarCraft II’nin sıralama ve eleme formatının Blizzard’ın halihazırdaki WCS sistemine dayanacağı belirtiliyor. Starcraft II esporunun ilk sezonu toplamda 7 turnuvadan oluşacak ve yeni oyuncuların zirveye tırmanmasına olanak sağlamak için Katowice 2020 ve Katowice 2021’yi de kapsayacak. İki IEM karşılaşması ve dört DreamHack turnuvası sonrasındaysa en iyiler Intel Extreme Masters Katowice 2021’de gerçekleşecek Masters Championship’te kozlarını paylaşacak.

Warcraft III: Reforged esporu ise 1 ESL karşılaşması ve 3 DreamHack turnuvasından oluşacak ve 2020’de bir Şampiyonluk turnuvasına sahne olacak. Her iki Pro Tour’a ilaveten amatör ve topluluğun temelini oluşturan geniş oyuncu tabanı için de haftalık ESL Open Cup karşılaşmaları düzenlenecek.

StarCraft II ve Warcraft III turnuva formatıyla ilgili daha fazla bilgi için resmi sitesi‘ni, ziyaret edebilirsiniz

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here