Ana sayfa Haber Fallout Evreninde Geçen Yeni Bir Oyun Fallout 76

Fallout Evreninde Geçen Yeni Bir Oyun Fallout 76

834
0
PAYLAŞ

Bethesda bir sonra ki Fallout’un PC, Xbox One ve PS4’e geleceğini açıkladı. Bethesda’nın Twitch üzerinden yaptığı 24 saatlik yayının ardından açıklanan yeni Fallout oyunu, küçük bir fragman ile geldi. Karşınızda “Fallout 76”.

Fragman aslında şimdiye kadar yapılan Fallout tanıtımlarından çok farklı bir şey sunmuyor. Adeta rutin haline gelen klasik radyodan uzaklaşma açısıyla başlayan video, bize küçük de olsa bir iki tüyo veriyor gibi oyunun konusu hakkında.

Çoklu oyuncu, inşa etme ve daha çorak topraklar

Yapılan dedikodulara göre yeni Fallout sadece tek kişilik oyun olmakla kalmayacak, DayZ ve Rust gibi çok kişiliği de destekleyecek. Bethesda fragmanı yayınlamadan önce serinin fanları Fallout 3 Remaster ya da New Vegas’da geçen başka bir konu olacağını varsayıyordu, ama artık bunun olmadığını söyleyebiliriz. Hatta anlatılanlara göre ilk başta Fallout 4’ün çoklu oyuncu versiyonu gibi yapılan oyun, zamanla başka bir türe evrim geçirmiş.

Oyun içinde ne kadar yeni bir hikaye olsa da, daha çok bir şeyleri inşa etme üzerine yoğunlaşacak gibi duruyor. Bu özelliği Fallout 4 ile birlikte getirmişlerdi ve daha da ileriye götürmek istiyorlar. Bunun da tiyosunu oyun içinde konusu geçen; “savaş bittiğinde ve radyoaktif serpinti yatıştığında, yeniden inşa etmelisin” sözünden anlıyoruz.

Oyunun ismi aslında sığınak 76 “Vault 76” dan alıyor.  Vault 76’nın konusu bir önce ki Fallout 3 ve 4 oyunlarında da geçiyordu. Fallout hikayesine göre Vault 76 nükleer savaştan 20 yıl sonrasını konu alıyor. Bu da normalde oyunun tarihinin 2097’de olması anlamına geliyor, ama video da ki Pip-Boy’dan gördüğümüz kadarıyla tarih 17 Ekim 2102 olarak geçiyor. Yine de bu durum diğer Fallout oyunlarının aksine (diğer oyunlar 200 yıl sonrasını konu alıyordu) çorak topraklar da insanlığın daha az yayılmış vaziyette olacağını anlamına geliyor.

Görünen o ki Fallout 76 diğer oyunlardan farklı olacak gibi. Yeni oyunun tarz olarak serinin biraz daha dışına çıkması ne gibi sonuçlar doğuracak ileride göreceğiz.

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here