Ana sayfa Haber Hakaret Eden Rainbow Six: Siege Oyuncuları Artık Anında Engelleniyor

Hakaret Eden Rainbow Six: Siege Oyuncuları Artık Anında Engelleniyor

1378
0
PAYLAŞ

Rainbow Six: Siege’da nefret söylemi yapmak artık otomatik olarak sonuçlanıyor. Dünden beri, onlarca oyuncu, metin sohbetinde ırkçı veya homofobik bir hakaret kullandıktan sonra otomatik olarak anlık yasak almaya başladılar.

Daha az toksik bir topluluğa doğru sağlıklı bir adım

Bu yasaklar ilk olarak 27 dakika sürüyor ve Terörist Avı veya özel oyunlar da dahil olmak üzere Siege’ın herhangi bir kısmında oynamayı engelliyor. İkinci ve üçüncü seferde, yasak 2 saate yükseliyor. Üçüncü suçtan sonra, ilgili hesaba R6: Siege tüzüğü (Code of Conduct) uyarınca, daimî bir yasağa yol açabilecek bir resmi soruşturma yapılabilecek.

Ubisoft, Nisan ayında yayımladığı blog yazısında konuşma metinleri ve küfürlü sohbet için geliştirilmiş sohbet izleme gibi birçok özellik vaat etmişti. Sezon 3 için sohbet filtresinin getirilmesi de planlanmıştı ancak bu özellik bugün olandan biraz farklı.

Mevcut sistemde, kullanılan hakaret içerikli yazı sansürlemiyor veya oyunculardan gizlenmiyoe, ancak yazdıktan hemen sonra oyuncu yasağı alıp ve maçtan çıkartılıyor. Bu yeni değişiklik oyuncu topluluğunu ikiye ayırmış durumda. Bu tarz hakaret içerikli kelime kullananların hemen oyundan uzaklaştırılması birçok oyuncuyu memnun etmiş. Fakat diğer kesim ise konuşma özgürlüklerinin elinden alındığını savunmakta.

Her zaman olduğu gibi tüm topluluğu memnun etmek mümkün olmuyor. Ubisoft bu kararı ile toksik oyuncular ile baş etme konusunda güzel bir adım atmış. Bakalım bu durum ilerleyen günlerde nasıl bir yönde ilerleyecek.

Epic Games Şaşırtıcı Bir Karar Aldı

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here