Ana sayfa Oyun Erken Erişim Haunt Chaser Erken Erişime Açıldı

Haunt Chaser Erken Erişime Açıldı

396
0
PAYLAŞ
Haunt Chaser Erken Erişim

5 kişilik bir Clock Wizard Games ekibinin elinden çıkan Türk yapımı Haunt Chaser Steam üzerinde erken erişime açıldı. Korku ve macera tarzını co-op oynanış biçimiyle birleştiren oyun tür olarak bakıldığında kendine özgü bir oynanış sunuyor.

Haunt Chaser, ilk sezonunda Yetimhane ile başlıyor. Ardından ücretsiz olarak daha fazla değişik temalı sezonlar yayınlanması planlanmış. Oyun 4v1 PvP olarak erken erişime açılmış durumda. Daha sonrasında 4 kişi oynanabilir co-op PvE adventure modu da aktif hale gelecek.

Oyunda karşılaşacağınız bir çok olay (Jumpscare’lar da dahil) rastgele olarak çalışmakta. Böylece oyuncuların ilk oynadığında yaşayacağı deneyim, ikinci ya da son girişinde farklı olacak şekilde hazırlanmış. Bu sayede her oynanış deneyiminde farklı bir olay yaşayacak. Belki de hiç bir olay ile karşılaşılmayacak. Hatta bir yere girdiğinizde hiç bir olay tetiklenmemişken peşinizden gelen oyuncu sayesinde tetiklenebilir de.

Oyunda Chaser’lar için ön görevler bir havuz içerisinden rastgele belirleniyor. Böylece her oyun tecrübesinin birbirinden özgün bir şekilde tecrübe edilmesi amaçlanmış. Chaser’lar ellerindeki ekipmanları da kullanarak görevleri tamamlamaya çalışıyorlar. Entity’i oynayan düşman oyuncu da hepsini yakalayıp Araf’a göndermeye çalışıyor.

Oyunun hikayesi, PvP kısmında kırıntılar halinde sağda solda dağılmış durumda. Bazıları gizli bir duvar yazısı bazıları ise çevresel anlatı ile ve yükleme ekranlarındaki “Bunları Biliyor muydunuz?” başlıkları altında verilmiş. PvE kısmı geldiği zaman 4 oyuncu klasik 4 man co-op adventure deneyimi yaşayabilecekler. Ancak daha zorlu bulmacalar ve daha detaylı hikaye anlatımı gibi ekstralar oyuncuları bekliyor olacak.

Chaser’ların ekipmanları
  • Camera : Etrafta görünmeyen şeyleri bulmak için.
  • Mystic Stone : Ruhani bir görüş sağlıyor ve bunu kullanarak ölümlü gözlerin göremediği şeyler görülebiliyor.
  • EMF : Etraftaki doğaüstü şeyleri tespit etmek için kullanılıyor.
  • Parabolic Microphone : Geçmis olayların yankılarını bulmak ve harita üzerinde saklanmış sırları ortaya çıkarmak için kullanılıyor.
  • Ward : Doğaüstü varlıkları geçici olarak bulunduğu yere zincirlemek için kullanılan bir büyü.
  • Sigil : Kapıları, bazı geçiş alanlarını engellemek ve doğaüstü varlıkların buralardan bir süre geçmesine engel olmak için kullanılan bir büyü.
  • Proton Light : Bir doğaüstü varlığı bir süreliğine defetmek için odaklanmış yüksek enerjili bir ışık patlaması yaratıyor.
Entity’nin Yetenekleri
  • Speed : Belirli bir süre için daha hızlı hareket edip oyuncuları yakalamak için.
  • Invisibility : Entity bu yetenek sayesinde görünmez olarak etrafta gezebiliyor.
  • Teleport : Bu yetenek sayesinde haritaya yerleştirilmiş olan totem’lere ışınlanabiliyor.
  • Catch : Chaser’ları yakalayıp arafa gönderme gücü.
  • Haunting Voice : Tamamen eğlence amaçlı, yakın çevredeki oyunculara ‘I’m coming for you!, Where are you!’ gibi rastgele konuşmalar yapıp gerginlik seviyesini artırıyor.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here