Ana sayfa Haber Microsoft Obsidian ve inXile Firmalarını Satın Aldı

Microsoft Obsidian ve inXile Firmalarını Satın Aldı

815
0
PAYLAŞ

Geçtiğimiz ay Microsoft Obsidian’ı alma aşamasında olduğuna dair söylentiler çıkmıştı. Görünüşe göre bu durum gerçekleşti. X108 etkinliğinde yapılan açıklamaya göre Microsoft Obsidian Entertainment ve inXile Entertainment firmalarını satın aldı.

Fallout’un ortak noktası Obsidian ve inXile

Her iki firmanın geçmişine baktığımızda ortak noktasının Fallout serisi olduğu görünüyor. Obsidian halen bir çok kişi için serinin en iyi oyunlarından biri kabul edilen Fallout: New Vegas’ı yapmıştı. inXile ise Fallout yaratıcısı Brian Fargo’nun kurmuş olduğu şirket.

Yapılan açıklamada her iki firmanın oyun geliştirme kısmında serbest olacakları belirtilmiş. Ayrıca yepyeni RPG oyunlarını geliştirecekleri de açıklanmış. Firmaların kendi oyunları üzerinde serbest bir şekilde çalışmaya devam edecekleri özellikle vurgulanmış.

Yaz başında Ninja Theory, Undead Labs ve Compulsion Games firmaları da Microsoft tarafından satın alınmıştı. Bu yıl Microsoft’un PC platformuna büyük yatırımlar yaptığı bir yıl oldu umarız bu yatırımların sonucu olarak biz oyuncuları sevindirecek sonuçlar alırız. En son satın alma ile Microsoft çatısı altında toplam 13 şirket girmiş oldu.

Rainbow Six Siege Yeni Gelecek Fortress Haritası Oyuncularla Paylaşıldı

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here