Ana sayfa Haber Overwatch Kostümü Kanser Araştırması İçin 10 Milyon Dolar Kazandı

Overwatch Kostümü Kanser Araştırması İçin 10 Milyon Dolar Kazandı

805
0
PAYLAŞ

Overwatch’da Mercy oynayanlar takımlarını iyileştirmekten fazlasını yapmış görünüyor.

Overwatch geçtiğimiz günler içerisinde ilk ücretli kostümünü herkesin genellikle sevdiği (bir çoğunun nefret ettiği) Mercy için çıkarttı. 15 dolar ücretlendirmesi ile çıkan kostümün görünür bir özelliği yoktu, fakat altındaki amaç gerçekten önemli bir amaçtı. Kostümden kazanılan gelirin tamamı Meme Kanseri Araştırma Vakfına (BCRF) bağışlandı.

Toplamda Ne Kadar Bağış Toplandı

Blizzard toplamda BCRF için 12.7 milyon dolar bağış topladığını açıkladı. Bu tutar ‘Games Done Quick’ bağış maratonunun topladığı tutarın altı kat büyüklüğünde. Bu kostüm tek başına 10 milyon dolar toplarken ki bu rakam BCRF’nin son 25 yıl içerisinde bir şirket ortağından aldığı en yüksek bağış.

Overwatch oyuncuları ayrıca kısa süreli satışta olan ve bu bağış etkinliği için toplulukta bulunan sanatçı tarafından dizayn edilen 30 dolarlık tişörtlerden alarak da bağışa katkıda bulundular. Toplamda 12.7 milyona ulaşan Blizzard’ın yapmış olduğu bağışın üzerinde 14 Twitch yayıncısının yapmış olduğu bağış maratonundan edinilen 130.000 dolar da eklendi.

Blizzard bu tarz bağış kampanyalarını neredeyse her yıl düzenliyor. İlk olarak 2009 yılında World of Warcraft için Pandaren Monk bu akımın öncüsü olmuştu. Umarız bu tarz bağış kampanyalarını ilerleyen yıllarda artış gösterdiğini görürüz. Ancak bir kesim bu kampanyaların sadece bir PR taktiği amacıyla yapıldığı ve iyi niyet taşımadığı görünüşü savunuyor. Takdiri size bırakıyoruz.

Dauntless 0.4.4 Yama İçeriği Belli Oldu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here