Ana sayfa Haber Oyun Geliştiricileri Yatırım Programı GameDev Başladı!

Oyun Geliştiricileri Yatırım Programı GameDev Başladı!

714
0
PAYLAŞ

GameDev hızlandırma programı, Türk oyun sektörünün duayen isimleri Sinan Akkol, Berk Çağatay Albayrak ve Faruk Furkan Akıncı tarafından kuruldu. GameDev oyun geliştirme dikeyindeki sorunlara çare bulmak ve Türkiye’de katma değer yaratacak bağımsız oyun yapımcılarına destek vermek için kurulmuş bir program. 20 yıla aşkın sektörel tecrübesiyle içerik üretimi, pazarlama ve oyun geliştirme alanlarında yönetici pozisyonlarında yer almış, danışmanlık vermiş ekip elindeki tüm tecrübesini oyun geliştiricilerine aktarmayı hedefliyor.   

GameDev kurucularından Faruk Furkan Akıncı, “GameDev olarak, Türkiye’deki girişim ekosisteminin her geçen gün gelişmesine karşın oyun projelerinin az olması ve fikri mülk çıkmamasının bürokrasi engeli ve girişim kalabalığı olduğunu düşünmekteyiz. Bir diğer önemli sorun ise hızlandırma programlarının ve kuluçka merkezlerinin farklı kimlikteki girişimleri aynı kapta değerlendirmesi.”

Akıcı sözlerine şöyle devam etti. “Böylece geri bildirimlerde aynı kilometre taşlarına tabi tutulması. Özellikle oyun geliştiren girişimcilerin bütün girişimci ekosistemini kapsayan havuzun içinde değerlendirilmesi, oyun geliştiricilerini neredeyse görünmez yapmaktadır. Her sene belli dönemlerde oyun geliştiricisine değer katan paneller, hackathonlar ve bağımsız oyun geliştiricileri için sergiler düzenleyeceğiz.”

Birbirinden değerli yatırımcı ve mentor ekibinde Tunç Berkman, Zeynep Dereli, Özge Öz, Enes Dişli, Kaan Gülten, Volkan Demir ve Ertuğrul Süngü gibi sektörün önde gelen isimleri yer alıyor. Her geçen gün yatırımcı ve mentor havuzunu genişleten GameDev, markalar ve yatırımcılara da çağrıda bulunuyor. 

Başvurular Başladı!

Mentor, yatırımcı buluşmaları ve eğitimler belli dönemlerde gerçekleştirilecek olsa da programın birinci döneminin son  başvuru tarihi 30 Eylül 2019. 5 aşamadan oluşan başvuru sürecinde, hemen yerinizi alın. Son kullanıcıya hazır ürünler kurul içinde değerlendirilerek anında yatırım alma şansı yakalıyor. 

  1. İlk olarak gelen başvuruların doğruluk bilgileri kontrol edilmesi.
  2. Bir sonraki aşamada geliştiricilerinin projelerinde özgünlük, tasarım, oynanabilirlik gibi kriterler göz önüne alınarak değerlendirilecekler.
  3. Bu aşamada yatırımcı ve mentorlar ile bir araya gelerek hem sorularına yanıt bulacak, hem de projelerini yüz yüze anlatma fırsatı yakalayacak.
  4. Bilgi ve mentorluk desteği. Proje sahipleri aldıkları teorik bilgileri kendi oyunlarında pratiğe dökerek yaptıkları çalışmaları nitelik ve nicelik olarak geliştirebilecek.
  5. Tüm süreci tamamlamış ve ürünü son kullanıcı karşısına çıkacak hale gelmiş proje sahipleri, GameDev yatırımcıları ile yatırım turuna girmeye hak kazanacak.

Daha ayrıntılı bilgi almak ve başvuru sürecine katılmak için GameDev resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here