Ana sayfa Haber Oyun Konsolları İçin Ek Vergi Geliyor

Oyun Konsolları İçin Ek Vergi Geliyor

272
0
PAYLAŞ
Oyun Konsolları
Oyun Konsolları

Evde kalma süremizin ciddi oranda arttığı bu dönemde oyuncuların yeni nesil oyun konsolları için para biriktirmeyi düşünenleri üzecek bir karar alındı. Cumhurbaşkanı Kararı’yla oyun konsolu ve daha birçok ürüne ek gümrük vergisi geldi.

Ülkemizde donanım, bilgisayar ve oyun konsolu almak isteyen oyuncuların karşısına maalesef korkunç fiyatlar çıkabiliyor. Bu ürünlerin yurt dışına göre daha pahalı olmasının sebebi ülkemizdeki vergilerden kaynaklanıyor. Ancak bugün açıklanan bir karar, oyuncuların ve daha birçok kişinin elini cebinde bırakmasına neden olacak.

Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı’na göre bazı sanayi ürünleri ile video konsolu gibi eşyaların ithalatında ilave gümrük vergisi uygulanacak. Yani bu tür ürünlerin fiyatı daha da artacak. Büyük bir merakla beklenen Playstation 5 ve Xbox Series X modellerinin bu vergi artışı sonrasında satış zorluğu yaşanması bekleniyor.

Kararda bahsi geçen her ürün için aynı oranda vergi uygulanmayacak. Söz konusu ilave gümrük vergisi, ürünlere göre %5 ila %50 arasında değişecek. Gelişmekte olan ülkelerden tekstil ve konfeksiyon ürünleri ithalatında düşük oranda uygulanan ilave gümrük vergileri de diğer ülkelerin seviyesine çıkarılacak.

Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı’na göre oyun konsolları için getirilen bu ilave yüzde 50’lik vergi, 18 Nisan 2020 ile 30 Eylül 2020 tarihler arasında geçerli olacak. Habertürk’ün yapmış olduğu habere göreyse bugün yayımlanan karar uyarınca 1 Ekim 2020 tarihinden itibaren konsollardaki ilave gümrük vergisi oranı yüzde 20 olarak uygulanacak.

Ürünlerin tam listesi ise şu şekilde;

Kauçuk iplikler, tutkallar, plastik plaka/levhalar, demir veya çelikten vidalar, plastik ve metal düğmeler, bazı kaynak telleri, kağıt kesme makineleri, hava perdeleri, transformatörler. Redresörler, sesli işaret cihazları, kesintisiz güç kaynakları, hoparlörler, röleler, multimetreler. Saatler, kronometreler, aydınlatma cihazları aksam ve parçaları, hidrolik presler. Video konsolları, bayram ve karnaval eşyası, sirk eşyası, çıtçıtlar ve bunların aksamları, golf sopaları, açık hava oyunlarına mahsus eşyalar.

World of Warcraft Winds of Wisdom Uzatıldı

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here