Ana sayfa Haber PUBG İlk Ligi Duyuruldu! Ödül 1 Milyon Euro

PUBG İlk Ligi Duyuruldu! Ödül 1 Milyon Euro

647
0
PAYLAŞ

PUBG Corporation (PUBG Corp.) ve StarLadder, Avrupa’daki ilk PlayerUnknown’s Battlegrounds profesyonel ligini başlatarak e-spor dünyasındaki hacmini genişletecek. Profesyonel PUBG Avrupa Ligi (PUBG European League – PEL) ve Contenders League için yıllık birleşik ödül havuzu 1 milyon euro olacak.

PUBG Avrupa Ligi
PUBG Avrupa Ligi
PUBG Avrupa Ligi Ne Zaman Başlıyor?

Ocak 2019’da başlayacak olan PUBG Avrupa Ligi, global ölçekte rekabetçi bir sistemin parçası olacak ve PEL’nin en iyi takımları, sezon sonunda her bölgenin en iyi takımlarının karşı karşıya geleceği uluslararası bir etkinlikte yarışma şansını elde edecekler. Lig, 2019 sezonunda 3 aşamadan oluşacak.

Sezon boyunca PUBG Avrupa Ligi’ndeki 16 takımı, Avrupa ülkelerinin başkentlerinden birisinde özel tasarlanmış bir Battle Royale LAN Stüdyosunda karşı karşıya gelecekler. PUBG Corp., PUBG Avrupa Ligi’ne katılan takımların konaklama ve seyahat masraflarını karşılayacak ve ligin gelirinden pay vererek takımları desteklemeyi sürdürecek. PUBG Corp.’un destekleri hakkında daha fazla bilgi ise yakın zamanda açıklanacak.

Turnuvanın finale giden ayağı ise ekimde başlayacak ve aralık ortasına kadar 32 takımlı LAN etkinliğinin kazananını belirleyecek.

PUBG Corp. E-Spor Altyapısına Odaklanmış Durumda

Ligin başlangıcı, PUBG Corp.’un beş yıllık, sürdürülebilir, global e-spor altyapısı geliştirme çalışmalarının bir parçası olacak.

PUBG Corp. EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Bölgesinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Alex Nam, konu hakkında şöyle konuştu:

“Beş yıllık planımızın sonraki adımında, PUBG Avrupa Ligi, profesyonel takımların düzenli maçlarıyla tutarlılığa kavuşacak. PUBG hayranlarının ve oyuncularının heyecan içinde izleyeceği rekabetçi karşılaşmaların sayısını artıracak. Ligdeki çok sayıda maç,takımların sezon boyu yeteneklerini ve stratejilerini geliştirmesini sağlayarak, maçların görkemini artıracak.”

“Bu önemli projede StarLadder ile güçlerimizi birleştirmekten çok memnunuz. StarLadder, güvenilir, yenilikçi ve son derece motive bir iş ortağı. Bu ortaklıktan çok sayıda heyecan verici çalışma çıkmasını bekliyoruz.”

StarLadder Kurucusu ve CEO’su Roman Romantsov ise şunları söyledi:

“PUBG, yeni bir e-spor oyunu olmasına karşın, milyonlarca sadık oyuncuya sahip harika bir oyun. StarLadder, yıllar içinde yüzlerce turnuvanın hayata geçirilmesi ve yönetilmesinden edindiği kapsamlı deneyim ile PUBG’nin gerçek bir profesyonel lig ile tam teşekküllü bir e-spor oyununa dönüşmesinde etkin bir rol oynamaktan gurur duyuyor. PUBG yayını yapmak zor bir iş ama bunun için hazırız. İzleyici deneyimini artırmak için durmaksızın çalışıyoruz. Size söz veriyoruz, canlı yayınlarımızla sizleri yeniden şaşırtacağız.”

Avrupa’daki profesyonel lig için PUBG ile çalışmaktan dolayı son derece memnunuz. Umarız, ortaklığımız uzun yıllar devam eder
Avrupa’daki profesyonel lig için PUBG ile çalışmaktan dolayı son derece memnunuz. Umarız, ortaklığımız uzun yıllar devam eder

PUBG Avrupa Ligi, profesyonel takımlar için farklı seviyelerden takımların eşdeğer yetenekteki rakipleriyle karşılaştığı rekabetçi bir piramidin zirvesinde olmak anlamına geliyor.

Bilinen e-spor turnuvalarının aksine, PUBG Avrupa Ligi, üst lige çıkma ve alt lige düşme prensibini benimseyecek. PUBG bu sistem ile yetenekleri takımlara âdil bir şans vererek en üst seviyede yer almalarını ve rekabetçi dinamiklerini doğal bir şekilde geliştirmelerini sağlayarak, PUBG Avrupa Ligi’nin uzun dönem istikrarlı olacağına inanıyor. PUBG’nin lige sıkı bir çalışma ve adanma sonrası katılacak takımlara değer verdiği için PUBG Avrupa Ligi’nde franchise modelini uygulamayacak.

Giriş seviyesindeki takımlar, Açık Lig’de üç bölgede yarışacak: Avrupa Batı, Avrupa Doğu, Orta Doğu ve Afrika. Daha üst seviyedeki takımların katılacağı Contenders League, tüm Avrupa’yı birleştirecek. Takımlar üst liglere her aşamanın sonundaki özel promosyon turnuvalarını kazanarak çıkabilecekler.

PUBG Avrupa Ligi Maçları
PUBG Avrupa Ligi Maçları
Avrupa Ligi’ne Nasıl Katılabiliyoruz?

Avrupa Ligi’nin bir parçası olmak ve hemen eleme turlarına katılmak için aşağıdaki adresleri ziyaret edebilirsiniz:

Basın Bülteni

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here