Ana sayfa Haber STALKER 2 2021 Çıkış Tarihi ile Duyuruldu

STALKER 2 2021 Çıkış Tarihi ile Duyuruldu

2277
0
PAYLAŞ

GSC Games World S.T.A.L.K.E.R 2 ‘nin geliştirildiğini duyurdu! Elbette sevinmek için erken, STALKER 2’nin websitesinde sadece logo var ve çıkış tarihi 2021 olarak görünüyor. GSC’nin resmi sitesi oyunun çıkışını ve tarihini onaylıyor olsa da detaylar oldukça kısıtlı.

Oyunun Unreal Engine 4 ile geliştiriliyor olduğu da tahmin edilenler arasında. Epic Games çalışanı ve Steamspy’ın kurucusu Sergey Galyonkin’ın attığı tweet bu durumu onaylar nitelikte.

STALKER 2 ile ilgili başka bir detay ise oyunun çıkışının 2. kez açıklanıyor olması. Oyunun daha önce 2010 yılında yapılan bir açıklamayla birlikte çıkışı duyurulmuş ve yeni bir görsel motor kullanılacağı açıklanmıştı. Fakat bir yıl sonra GSC’nin kapanacağı haberleriyle birlikte STALKER 2’nin iptal haberi geldi. Firma kapandıktan sonra serinin yaratıcıları 2014 yılında GSC’nin tekrar bir araya geldiği zamana dek dağıldılar.

2014 yılından sonra firma 2016 yılında Cossacks 3’ü piyasaya çıkardı. STALKER serisini yaratan takımın diğer üyeleri STALKER serisinden etkilenen Survarium, Escape From Tarkov gibi oyunların yaratıcısı olan firmalarda işlerine devam ettiler. Elbette başarısız bir çok oyunda malesef seriden etkilenenler arasında yerlerini edindi.

İlk STALKER oyununun çıkış tarihinin bir çok kez ertelendiğini göze alarak tekrar oyununun da çıkışının 2021 sonrasına denk geleceğiniz tahmin etmenin zor olmadığını düşünüyoruz. STALKER serisinin modderlarında büyük etkisi ile günümüzde kıyamet sonrası oyunlar serisinde büyük bir etki ve yere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Umarız serinin 2. oyunu bizleri hayal kırıklığına uğratmaz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here