Ana sayfa Haber Steam Yeni Arayüz Detayları Ortaya Çıktı

Steam Yeni Arayüz Detayları Ortaya Çıktı

677
0
PAYLAŞ

Aylarca süren sızıntı ve spekülasyonların ardından Valve, sonunda Steam yeni arayüz  yenilenmesinin ne olduğunu blog yazısında açıkladı.

Valve, bir blog yazısında, Steam’in kütüphane arayüzüne yönelik yeniden tasarlamanın üst düzey hedeflerini ana hatlarıyla açıkladı. Geliştiriciye göre, yeni tasarım, oyundaki kendi deneyiminizi, yapımcılarının resmi haberlerinin yanı sıra yeni içerikle birleştiriyor.

Steam yeni arayüz ile en sonunda modern bir görünüşe kavuşuyoruz
Steam yeni arayüz ile en sonunda modern bir görünüşe kavuşuyoruz

Ayrıca, daha önce Çin sızıntısında da görüldüğü gibi, Steam yeni arayüz  yenilenmesi ile daha modern görünüyor. Bu amaçla Valve, yeni arayüz için halka açık beta testinin birkaç hafta içinde başlayacağını doğruladı. Yazıda Valve geliştiricilere oyun sayfaları için yeni varlıklar oluşturmalarını ve bunları yeni şablonlar ve yönergeler kullanarak Steam sunucularına yüklemeye başlamalarını önerdi.

Bununla birlikte, Valve her geliştiricinin bunu zamanında yapmasının mümkün olmadığının farkında. Bu gibi durumlarda, Steam varsayılan olarak hem kapsül hem de başlık için temel bir taslak sağlayacak, ancak geliştirici tarafından oluşturulan tasarımlar en iyi şekilde görünecek.

Yeni “koleksiyonlar” ve gelişmiş etiket aramaları, oyunları daha kolay sıralamanıza izin verecek. Açıkçası bu şekilde çok daha hoş görünüyor. Valve’dan Alden Kroll, “Tanıttığımız en büyük şey Steam kitaplığının ana sayfası” dedi. “Bu, oyunculara ‘oynadığım oyunlarda başka neler oluyor?’ sorusunu sormalarına olanak sağlıyor”

Blog yazısının geri kalan kısmı, daha fazla geliştirici odaklı, ekiplerin oyun sayfalarının görünümünü nasıl değiştirebileceğini açıklıyor. Yine de, uzun zamandır beklenen arayüz yenilenmesinin yayınlanmaya yaklaştığı görmek sevindirici bir gelişme.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here