Ana sayfa Haber Uluslararası Olimpiyat Komitesi Tarafından eSpor Forumu Düzenleniyor

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Tarafından eSpor Forumu Düzenleniyor

1246
0
PAYLAŞ

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ve Uluslararası Spor Federasyonları Genel Birliği (GAISF) eSpor’un olimpiyatlardaki yerini tartışmak için bir forum düzenliyor.

IOC ve GAISF’in İsviçre’de düzenleyecekleri forumun kendi anlatımlarıyla amacı ‘Karşılıklı anlayış oluşturmak ve gelecekte oyun sektörü, eSpor’un Olimpiyatlardaki yerini keşfetmek’ olacak.

Forum konuşmacıları, sunucuların eSpor ve olimpiyat camiasından olacak. Forum hakkında ortaya çıkan haberler doğrultusunda forum içerisinde bu konunun yanı sıra spor dünyasında cinsiyet eşitliği ve olimpiyatları belirleyenler faktörler hakkında paneller olacak gibi görünüyor.

Espor Olimpiyatların bir parçası olabilecek mi?

GAISF başkanı Patrick Bumann, IAC ile beraber GAISF’in elektronik spor ve oyun topluluklarını Lozan’da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Spor’un her zaman gelişmeye devam ettiğini, bilgisayar oyun sektörünün Spor’un evriminin devamına katkıda bulanacağını düşündüğünü belirtti. Bumann aynı zamanda bu sektörü anlamak için büyük fırsat olduğunu, Forum’un bırakacağı etkinin önümüzdeki yıllarda Spor’un gelişimine katkısı olacağını da açıklamalarına ekledi.

Bilgisayar oyun sektörünün önümüzdeki yıllarda bu tür etkinlikler sayesinde Olimpiyatlarda görme imkanına sahip olabileceğiz gibi görünüyor. Forum 21 Temmuz tarihinde İşviçre’nin Lozan şehrinde yapılacak.

World of Warcraft: Battle for Azeroth PvP Değişiklikleri

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here