Ana sayfa Haber Valve The Orange Box’ı Çıkartalı 10 Sene Oldu

Valve The Orange Box’ı Çıkartalı 10 Sene Oldu

859
0
PAYLAŞ

Tam 10 yıl önce Valve ikonik turuncu rengi ile The Orange Box’ı çıkartarak birçok oyuncuyu mutlu etmişti. Özellikle Episode 2, Portal ve Team Fortress 2’nin ilk olarak bu paket ile gelmesi hiç kuşkusuz bu kadar ilgi çekmesinin en büyük sebebi oldu. The Orange Box çıktığı yıl sayısız ödülünde sahibi olmayı başararak oyun tarihinde unutulmaz bir yer edindi. Gelin beraber bu paketin bizi tanıştırdığı oyunlara tekrar bir göz atalım.

Half-Life 2

İlk oyunun yıllarca büyük beklenti uyandıran devam oyunu. Half-Life 2 etkili kullanılan fizik motoru ve araç kullanımı gibi özellikleri sayesinde kendinden sonra gelen birçok FPS oyunu için öncü olmuştu. Gordon Freeman ve Alyx Vance ile Combine kuvvetlerine karşı direnişte bulunuyorduk.

Half-Life 2: Episode 1

Valve orijinal oyuna tek bir eklenti paketi çıkarmak yerine ufak paketler ile hikâyeyi geliştirme yoluna gitti. Bilgisayarın yönettiği Alyx Vance karakteri ile sanki co-op oynuyormuş hissiyatını iyi yaşatıyordu Episode 1.

Half-Life 2: Episode 2

İlk olarak bu paket ile çıkan Episode 2, Episode 1’in kaldığı yerden devam edip zengin bir hikâye ile heyecan dorukta iken bir anda bizi beklenti içerisinde bırakarak bitiyordu. Devamı hala gelmemiş olsa da bazılarına göre serinin en iyi paketidir.

Portal

Portal kesinlikle hiç beklenmedik bir oyundu. Temel olarak bulmaca çözme olarak tanımlanıyor olsa da geçitleri kullanarak istediğimiz yere ışınlanma özgürlüğü bence bu oyunu kendini ait özel bir sınıfa sokuyor. Oyundaki baş düşmanımız GLaDOS sanıyoruz oyun dünyasının en iyi yaratılmış karakterlerinden biridir.

Team Fortress 2

Çizgi filmi andıran grafikleri ile ilk Team Fortress’tan görsel olarak çok farklı olan Team Fortress 2 öncü oyunlardan biridir. Günümüze baktığımızda OverWatch ile devam eden modern Team Deathmatch konsepti ilk olarak Team Fortress 2 ile başlamıştır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here