Ana sayfa Oyun espor World of Warcraft Esporunda Yeni Bir Sayfa Açılıyor

World of Warcraft Esporunda Yeni Bir Sayfa Açılıyor

485
0
PAYLAŞ

Artık Battle for Azeroth ‘un yavaş yavaş sonuna yaklaşırken, 2020 yılında World of Warcraft esporu için oldukça şaşalı günler bizleri bekliyor. Bunların arasında bu zamana kadar düzenlenen en büyük LAN partisi ve hem Arena Dünya Şampiyonası (Arena World Championship / AWC) hem de Uluslararası Destansı Zindan Karşılaşmalarına (Mythic Dungeon International / MDI) gelen değişiklikler yer alıyor.

World of Warcraft Esporu artık YouTube’a taşınıyor! Bu da canlı yayınlar ve tekrarlar da dahil olmak üzere hem AWC’nin hem de MDI’nın tüm içeriğinin aynı muhteşem platformda yer alması anlamına geliyor. Böylece WoW hayranlarının en sevdikleri yarışmacıları takip etmesi kolaylaşacak.

Arena Dünya Şampiyonası (AWC)

AWC’nin 13. yılına girerken son bir sezonla önemli değişiklikler getirmek ve Battle for Azeroth’u sonlandırmak için iyi bir zaman. Bu sefer ödül hiç olmadığı kadar büyük.

Format Değişiklikleri

AWC’nin çevrimiçi eleme kupalarına kayıt önümüzdeki bahar aylarında başlıyor. Çevrimiçi 8 Arena kupasının her biri 10.000 $ ödül havuzuyla ve AWC puanlarıyla geliyor. İsteyen herkes bu ödül havuzundan pay almak ve marifetlerini dosta düşmana sergilemek için kayıt yaptırabiliyor.

Toplamda dört tane olan Kuzey Amerika ve Avrupa kupalarının ardından en fazla puana sahip takımlar AWC Battle for Azeroth Finallerinde oynamaya davet edilecek. Burada dünyanın en iyi 8 takımı gelmiş geçmiş en büyük ödül tutarı olan 500.000 dolarlık ödül havuzu için mücadele edecek.

Peki Sırada Ne Var?

World of Warcraft: Shadowlands’ın çıkışıyla birlikte Arena Dünya Şampiyonası yeniden başlayacak. Azeroth’un en iyi gladyatörlerinin güçleri eskisinden daha çok test edilecek. Shadowlands’deki İlk AWC Turnuva Serisi iki çevrimiçi kupalı rekabetçi sezona ve iki de yüz yüze turnuvaya dayalı olacak. Bunlar arasında bir seri ortası LAN partisi ve yaz aylarında gerçekleşecek, bu yılki Battle for Azeroth finalleri benzeri bir final etkinliği yer alıyor.

Mythic Dungeon International

Mythic Dungeon International ikinci yılı için yepyeni bir zindanla geri dönüyor. Bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla işler biraz daha farklı ve çok heyecanlı değişikliklerle ilerleyecek.

Format Değişiklikleri

Bu sezonun en önemli değişikliklerinden biri de grupların tanımlamasıyla ilgili. Hâlâ iki farklı grup olsa da eskiden olduğu gibi Doğu (East) ve West (batı) olarak keskin bir şekilde ayrılmayacaklar.

  • Avrupa ve Asya (EU/Asya) grubunda Avrupa, Orta Doğu, Afrika, Kore, Çin ve Tayvan’dan oyuncular yer alacak
  • Amerika (AMER) grubundaysa Kuzey ve Güney Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda’dan katılan oyuncular yer alacak

Takımların gruplara ayrımı bünyelerindeki oyuncuların ağırlıklı olarak hangi ülkelerden olduğuna bakılarak ayrılacak.

Finallerde takımlar 300.000$’lık dev ödül havuzundan pay almak için kıran kırana mücadele edecek.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here