Ana sayfa Oyun İnceleme Astroneer İncelemesi | Yabancı Gezegenlerde Hayatta Kalmak

Astroneer İncelemesi | Yabancı Gezegenlerde Hayatta Kalmak

2581
0
PAYLAŞ

Astroneer, son zamanlarda erken erişimden bu denli başarılı bir çıkış yapan nadir oyunlardan biri. Son birkaç yıldır erken erişim aşamasında olan oyun bu süreç boyunca kendini geliştirmeye devam etti. System Era aynı zamanda oyunculardan gelen geri bildirimleri güzel bir şekilde değerlendirerek güzel bir iş ortaya koydu.

Astroneer için bir çeşit hayatta kalma oyunu diyebiliriz. Ancak türün diğer örneklerine göre acımasız bir sisteme sahip değil. Tek ihtiyacımız olan oksijen ve onu aldığımız sürece yemek ve uyku gibi ihtiyaçlarımız yok. Bu sebeple tam anlamı ile bir hayatta kalma oyunu diyemiyorum çünkü oyundaki ana amacımız keşif yapmak.

Zaman içinde üssümüz genişliyor

İlk indiğimiz gezegen Terran tipinde yani kendi dünyamıza çok benzeyen bir yapısı var. İlk olarak sadece bir yaşam alanı ile oyuna başlıyoruz. Etraftan Compound ve Resin toplayarak ufak ufak üssümüzü kuruyoruz. Buraya kadar olan kısım erken erişim oynayanlar için aynı gelecektir. İşte işler bu noktadan sonra değişiyor.

Astroneer Yeni Mineral Toplama Sistemi

Artık her minerali tek bir gezegenden toplayamıyoruz. Örnek vermek gerekirse Tungsten’i ilk gezegende bulamıyoruz. Bunun için mutlaka başka gezegenlere gidip oradan toplamamız lazım. Kimya laboratuvarı yapmaya çalışırken bu gerçekle tanıştım. Bir şekilde Tungsten bulup kimya laboratuvarı yaptıktan sonra oyunun ne denli detaylandırıldığını da fark etmiş oldum. Plastik gibi kompleks maddeleri bu kısımda yapıyoruz artık.

Oyunun en önemli kısmı keşif demiştim. Etrafı keşfetmeden bu oyunda ilerleyemiyorsunuz. Özellikle henüz yapamadığınız modülleri bu keşif esnasında bulmak mümkün. Bir diğer yandan yeni teknoloji keşfetme kısmı değişmemiş. Araştırma modülüne koyduğumuz malzemeler bize bayt kazandırıyor. Bu baytları harcayarak yeni teknolojiler açıyoruz.

Yeni kimya laboratuvarı ile Astroneer daha detaylı bir hale gelmiş

Artık yüksek teknolojiler daha kompleks malzemeler istiyor. Hatta bazı malzemeleri yapmak için 3 ya da 4 farklı gezegenden mineral ve gaz toplamak gerekiyor. Evet artık gaz da toplanabilen bir malzeme olmuş. İlk gezegen bize Hidrojen, Nitrojen ve Argon sağlarken Metan için başka bir gezegene gitmek mecburi.

Astroneer’ın en güzel yanı ise bunları tek başınıza yapmanız gerekmemesi. Oyunu arkadaşlarınız ile birlikte sorunsuz bir şekilde oynayabiliyorsunuz. System Era bu desteği 10 kişiye kadar çıkartmayı istediğini geçmiş geliştirici blog yazılarında bahsetmişti.

Keşif yapmak çok önem taşıyor

Oyundaki grafikler oldukça güzel ve canlı renklere sahip. Sistem gereksinimleri birçok makinenin kaldırabileceği kadar ortalama tutulmuş. İşin güzel tarafı oyuna tekrar başladığımız her seferinde farklı bir gezegen ile karşılaşıyor olmamız. Güneş sistemi aynı kalsa da gezegenlerin yeryüzü şekiller her yeni oyunda tamamen rastgele olarak şekilleniyor.

System Era’nın herkese açık olarak sunmuş olduğu geliştirici yol haritasına baktığımız zaman oyunun geleceğinin oldukça parlak olduğunu görebiliyoruz. Özellikle harita çizme ve gezegen yüzeyinde sıvı kütlelerinin eklenmesi çok güzel olacaktır.

Sonuç olarak Astroneer türü sevenlerin kesinlikle kaçırmaması gereken bir oyun. Sürekli olarak geliştirilmeye devam etmesi ve tekrar oynanabilirlik konusunda başarılı olması en büyük artıları.

Oyunun video incelemesine buradan göz atabilirsiniz.

Battlefleet Gothic: Armada 2 İncelemesi | İnsanlığın Karanlık Geleceği

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here