Ana sayfa Oyun İnceleme John Wick Hex İncelemesi | Ne yaptın John?

John Wick Hex İncelemesi | Ne yaptın John?

717
0
PAYLAŞ

Aksiyon filmi John Wick, bu kez çizgi roman grafiklerinde sıra tabanlı bir taktik oyun olarak karşımıza çıkıyor. Tür olarak XCOM ve Superhot arasında bir yerde kalan John Wick Hex bakalım filmi sevenleri tatmin edebiliyor mu?

John Wick Hex: Aksiyon filmi aynı zamanda bir strateji oyunu olabilir mi?

Klasik strateji oyunlarından farklı olarak, dönüşümlü olarak hareket halinde değil, düşmanla aynı anda hareket ediyoruz. İstediğimiz kadar rahatsız edilmeden düşünebilir ve planlayabiliriz, ancak hareket ettiğimiz zaman tüm düşmanlar aynı anda hareket halinde oluyor.

Yaptığımız her eylem ekranın yukarısında kalan çizelgede bir blok olarak görüntülenir. Bu yüzden, etrafımızdaki rakiplerin saldırı ve eylemleri için ne kadar süre kullanmaları gerektiğine her zaman dikkat etmeniz gerekiyor. Kaçacak mısınız, gizlenecek misiniz yoksa rakip bize ateş etmeden önce hareket etmek için hala zamanımız var mı?

John Wick Hex: Zamanlama Her Şey Demek

Zaman son derece önemli fakat tek kaynak değil. John’un sağlığına ek olarak, odak değerine de dikkat etmeliyiz. Kaçış manevraları veya güçlü yakın dövüş saldırıları yapmak için buna ihtiyacımız var. Odak bittikten sonra tekrar doldurabiliyoruz. İyileşme için bandaj uygulamasına benzer şekilde, ideal olarak bu değerin bitmemesine dikkat etmeliyiz. Her ikisi de kahramanımızın savunmasız olduğu değerli dakikalardır.

Oyunda geri alma gibi bir özellik yok ve zorluk seviyesi ayarlanamıyor. Hatalar acımasızca cezalandırılıyor ve John’un sağlığı sınırlıdır. Özetle John Wick bitmiş bir kahramandır, kazanılan tecrübe ya da benzerleriyle seviye atlaması gibi iyileştirmeleri bu oyunda beklemeyin. Zaten kimi ihtiyacı var ki?

Seviye tasarımı ve çıkışa giden yol her zaman aynıdır, ancak düşmanların yerleştirilmesi her denemede büyük ölçüde yeniden düzenleniyor. Bu sayede her seferinde nereden düşman geleceğini bilmeniz mümkün olmuyor. Bölümlere yalnızca iki ilk yardım çantası ile başlıyoruz. Bunlar, ilgili patron için yaklaşık beş ila altı seviye bölümler için yeterli olmalı. Eğer kötü bir şekilde bitirirsek, seviyeyi ve hatta bölümün tamamını sıfırdan başlatmaktan başka seçeneğimiz yok. Bu, bir sonraki bölümün başlangıç ​​noktasından memnun kalana kadar aynı alanları tekrar tekrar oynayacağımız anlamına gelir.

Ara sahneler çizgi roman tarzında sabit görüntüler üzerinde seslendirme olarak gösteriliyor. Filmlerdeki karakterlerine hayat veren Ian McShane ve Lance Reddick’in seslendirme yapması son derece yerinde bir detay olmuş. Her seviye sonunda tüm yağtığınız aksiyonları durmadan bir film gibi izleyebiliyor olmanız bir başka hoş detay.

John Wick Hex filmlerdeki gibi dur durak bir aksiyon sunmuyor ancak kendi tarzı olarak temel aldığı dünyaya uygun bir iş çıkartıyor. Aksiyon çizelgesini okumayı çözdükten sonra oyundan alacağınız keyif daha da artacaktır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here