Ana sayfa Masaüstü Monster Hunter: World Silah Rehberi | Charge Blade

Monster Hunter: World Silah Rehberi | Charge Blade

1549
0
PAYLAŞ

Charge Blade teknik silahlar kategorisinde bir silah. Alışması ve etkin bir şekilde kullanılması için belirli bir miktar zaman yatırım yapılması gerekmekte. Ancak basılacak tuş sayısının azlığı sizi yanıltmasın, Charge Blade kolay bir silah değil.

Artılar ve Eksiler
  • Eğer oyuna kılıç kalkan ile başladıysanız doğal olarak yönelebileceğiniz bir silah
  • Kullanımı çok karmaşık ama çok yönlü
  • Balta formu ile olduka fazla hasar verme potansiyeline sahiptir
  • Phials sistemini her iki formda kullanma
  • Komboları yanlış yapmak veya karmaşık hareketleri unutmak çok pahalıya mal olabilir

Charge Blade adından da anlaşıldığı gibi şarj olma mantığı ile çalışıyor. Switch Axe’in aksine kılıç kalkan ve balta modları arasında geçiş yaparken phial barında bakmamız gerekmiyor. Bu silahta başka bir zırhtan ek gelmiyorsa 5 adet şişe sembolü göreceksiniz ekranın sol tarafında. İşte asıl dikkat edilmesi gereken yer burası.

Charge Blade Nasıl Kullanılmalı?

Sol ve sağ fare tuşları sırası ile hafif ve ağır saldırılar yapmamızı sağlıyor. Ctrl tuşu ise blok ve kombolar içerisinde dönüşümü sağlıyor. Sağ tuşa bir süre basılı tuttuğumuzda kalkana sürterek kıvılcım çıktığını göreceksiniz. İşte bu noktada parmağını tuştan kaldırdığınız anda yaptığınız başarılı saldırılar Phial’ları doldurmaya başlayacaktır. İlk anda şişe sembolleri parlamaya başlayacak. Bu renk artık kırmızı olunca ve şişelerin üstünü tamamen kaplayınca doldurmaya (yada şarj etmeye) hazırız.

Ctrl+Sağ tuş şişeleri dolduracaktır. Bu şişeler yaptığımız saldırılara fazladan hasar veya Phial özelliğine göre ekstra özellik katacaktır. Ancak asıl olayı bu değil. Tüm şişeler doluyken arka arkaya 3 kere sol+sağ tuş kombosu yapın ancak kombo bitmeden hemen önce Ctrl tuşuna basınca tüm o enerji kalkana aktarılacaktır.

Benzer şekilde şişlerin hepsi doluyken tekrar şişe doldurma kombosu ile birlikte (Ctrl+sağ tuş) sol tuşa basarsanız bu sefer enerjiyi kılıca aktarmış olacaksınız. Kalkanı şarj etmek demek birçok canavarın saldırısından yara almadan sağ çıkmak demek. Bu sebeple Charge Blade hayatta kalma konusunda en iyi silahlardan biri. Kılıcı sarş etmenin asıl amacı ise en yüksek hasar veren komboya hazırlık yapmak.

Üç kere sol+sağ tuş kombosu yaptığınız zaman bu silahın en çok hasar veren kombosunu yapacaksınız. Eğer kılıç ve kalkan şarj olmuşsa bu hasar olabilecek en yüksek seviyeye çıkacaktır. Yere düşen canavarlara yapacağınız bu saldırı onlara çok ciddi bir hasar verecektir.

Charge Blade Sıralaması

Oyuncular arasında yapılan bir sıralama ile her bir silaha bir kategori belirlenmiş. Bunlar en iyiden en kötüsüne sırası ile SSS, SS, S, A ve B olarak adlandırılmış.

Tek Kişilik Oyunlar: Tier SS
Çok Kişilik Oyunlar: Tier SS

Bu kategorilerin oyuncuların tercihlerine göre belirlendiğini hatırlatmakta yarar var.

Charge Blade Zırhları

Aşağıda önerdiğimiz setin iki amacı var. Nergigante setinin bonusu ile birlikte silahtan gelen can kazanma özelliği ile hayatta kalma şansını en üst seviyeye çıkarma. Ayrıca gelen Artillery yeteneği ile Phial ile gelen özelliklerin etkisini yükseltmek. Bu sayede hem hayatta kalırken hem de ciddi bir hasar verme potansiyeline sahip olacaksınız.

WeaponDiablos Tyrannis II
HelmNergigante b
ChestDamascus b
ArmsDiablos Nero b
WaistNergigante b
LegsNergigante b
CharmExploiter Boost III
Monster Hunter World Rehberleri

Monster Hunter: World’e içerik hazırlamamıza olanak sağlayan Kinguin.net‘e çok teşekkürler. Eğer MH:W almak istiyorsanız burayı ziyaret edebilirsiniz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here