Ana sayfa Haber Epic Games Şaşırtıcı Bir Karar Aldı

Epic Games Şaşırtıcı Bir Karar Aldı

950
0
PAYLAŞ

Epic Games almış olduğu yeni bir karar ile oyun geliştiricilerini sevindirdi. Unreal Engine marketplace kısmında satış yapanlar artık daha fazla kazanacak.

Yeni gelir payı nasıl olacak?

Epic Games, Unreal Engine Marketplace’deki %70/%30’luk gelir payını değiştirdiğini açıkladı. İleriye dönük olarak, içerik oluşturucuları %88 kazanacak ve Epic için sadece %12’lik kısım kalacak. %70/%30’luk oran dijital satış ortamında standart olarak alışılagelmiş durumda. Özellikle Steam, PSN, Xbox, iTunes ve Google Play bu oranı kullanmaktalar. Bu değişikliğin başlıca sebebi Fortnite’ın başarısı.

Kısaca özetlemek gerekirse Fortnite firmaya o kadar çok para kazandırıyor ki firma kazançlarının bir kısmını topluluğu ile paylaşmayı seçiyor. Fortnite’ın sadece mayıs ayında 300 milyon $ kazanç getirdiği göz önüne alınırsa şaşırtıcı bir durum değil aslında.

İşin daha da ilgi çeken kısmı ise bu kararın geriye dönük olarak işlenecek olması. Yani 2014 yılında Marketplace açıldığından beri yapılan satışlar tekrar %88/%12 pay oranı ile hesaplanıp geri ödemeler yapılacak.

Marketplace Unreal Engine ile oyun geliştirmek isteyenler için hayati bir önem taşıyor. Buradan bulunabilecek modelleme ve animasyonlar oyunlarda yaygın bir şekilde kullanılıyor. PUBG ve Ark: Survival Evolved bu oyunlardan birer örnek.

Fortnite 5. Sezon’da Dünyalar Buluşuyor!

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here