Ana sayfa Oyun İnceleme Airborne Kingdom İncelemesi | Gelecek Göklerde

Airborne Kingdom İncelemesi | Gelecek Göklerde

19963
0
PAYLAŞ
Airborne Kingdom İncelemesi

Airborne Kingdom son zamanlarda karşıma çıkan en keyifli ve yaratıcı oyunlardan biri oldu. Normalde şehir kurma oyunlarının bir meraklısı olarak bu tarzı yakından takip etmeye çalışırım. Ancak Airborne Kingdom çıkışı olarak beni oldukça şaşırttı çünkü bir anda karşıma çıktı. Şehir kurma oyunları herkese hitap eden oyunlar değil. Bu türün altın çağı Impressions Games zamanında yaşandı diyebilirim. Fakat son zamanlarda ortaya çıkan örnekler bu türe olan ilginin ölmediğini gösteriyor.

Airborne Kingdom satın almak için

Airborne Kingdom işi biraz daha öteye taşımış. Yükseklere taşımış desem daha doğru olarak çünkü oyundaki şehir uçuyor. Evet isminden de tahmin edebileceğiniz gibi bu oyunda şehrimizi havada kuruyoruz. İlk başta tek bir binaya sahipken daha sonra 100’den fazla kişinin yaşadığı bir krallık kurmak mümkün. İşin en ilgi çekici kısmı ise şehrimiz hareket edebiliyor.

Havada kurulan bir krallık

Oyunda toplamda 3 farklı bölgeye gidiyoruz. Ana amacımız yeryüzündeki 12 krallığa gidip her biri ile müttefik olmak ve efsanelerdeki hava krallığını tekrar hayata geçirmek. Her krallık bize bir görev veriyor ve bu görevi tamamlayınca hem hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz hem de bize kaynak desteği sağlıyorlar. Her oyunda dünya farklı bir şekilde yaratılıyor yani tekrar oynayıp daha iyi bir şehir inşa etmek isteyenleri mutlu ediyor.

Klasik bir şehir kurma oyununda, şehirde yaşayanların mutluluğu ve ihtiyaçlarına göre bina düzeni sağlanır. Gerekli kaynaklar toplanır, işlenir ve servis edilir. Burada da yöntem benzer şekilde işliyor. Haritada gezerken çeşitli kaynakların üzerinde durup oraya işçi göndererek kaynakları topluyoruz. Krallıklar ile müttefik oldukça bazı kaynakları artık toplamaya gerek kalmıyor. Yemek ve su ise şehrimize kurduğumuz binalar ile karşılanıyor. Ancak çoğu zaman kendine yeten bir sistem kurmak mümkün olmuyor.

Asıl dikkat çekici nokta ise şehrimizi havada tutmamızın gerekmesi. Oyuna başladığımızda şehrin ortasındaki bina bir miktar kaldırma kuvveti sağlıyor. Ancak yeni binalar eklendikçe havada kalmak için yeni binalar eklemek gerekiyor. Bir diğer önemli nokta ise hareket hızı. Bunu da benzer şekilde ilgili binaları ekleyerek başarıyoruz. Bu kısmın önemli olmasının sebebi şehrimiz çok yavaş kalırsa yeni kaynaklara ulaşamadan eldeki stokları tüketme tehlikesinin varlığı. Aynı zamanda eğer binaları belirli bir yere fazla koyarsak o kısım yatmaya başlıyor ve şehrin hızını önemli ölçüde düşürüyor. Böyle olunca şehir sakinleri de huzursuz olmaya başlıyorlar.

Keşfettiğimiz her krallık aynı zamanda yeni teknolojileri satı almak içinde işimize oldukça yarıyor. Bu teknolojileri yolculuğumuz sırasında araştırdığımız yıkıntılardan bulduğumuz değerli antikalar ile alıyoruz. Araştırma yapmak şu sebeple önem taşıyor çünkü nüfus sayısı belirli rakamlara ulaştığında istekleri artıyor. Bu istekler yeni teknolojilerden gelen binalar ile karşılanabiliyor. Eğer bir süre istekleri karşılıksız kalırsa bazı yaşayanlar şehri terk ediyorlar. Bu durumda bozulan düzeni geri sağlamak son derece zahmetli bir iş oluyor.

Özetlemek gerekirse Airborne Kingdom standart bir şehir kurma modelinin dışına çıkarak son derece keyifli bir oynanış sunuyor. Sıra dışı bir oynanış ve keyifli bir hikâye anlatımı ile birlikte bu tarzı sevenlerin mutlaka denemesi gereken bir oyun olmuş.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here