Ana sayfa Oyun İnceleme World of Warcraft: Battle for Azeroth İncelemesi

World of Warcraft: Battle for Azeroth İncelemesi

1638
0
PAYLAŞ

Sonunda beklediğimiz an geldi ve günün ilk saatlerinde World of Warcraft: Battle for Azeroth tüm dünyada aynı anda çıkış yaptı.

Battle for Azeroth’un çıkışıyla birlikte bir çok oyuncu 120. seviyeye doğru yolculuklarına başladı. Beta incelemesinde değindiğimiz yeni özelliklerin yanı sıra bir çok yeni aktivite bizleri bekliyor.

Strateji Dediler Geldik: Warfront

Warfront Warcraft, Warcraft II ve Warcraft III sevenlerin uzun süredir beklediği bizlere gerçek zamanlı strateji oyunlarına götürecek yeni bir aktivite. 20 kişilik olacak olan aktivite ne yazık ki PvE ile kısıtlı durumda, Blizzard’ın daha önce yaptığı açıklamalar ile Warfront’un PvP olmayacağını öğrendik.

Warfront’un amacı nedir sorusuna cevabımız ise bir bölgeyi, ki ilk Warfront’umuz Arathi Highland’da bulunan Stromgarde, Horde ya da Alliance adına kontrol altına almak. Hem verdiğimiz mücadelenin sonunda edineceğimiz ödülleri kazanmak, hem de bölgeyi ele geçirdiğimizde Warfront için özel olan aktivitelere ulaşmak.

Warfront’u kaybeden taraf bu etkinliği açmak için belirli bir oranda tekrar savaşabilmek için kaynak toplamak zorunda. Elbette ödüllerin bu çabamıza değeceğini göreceğiz.

Adalara Geldik: Island Expedition

Zandalar ve Kul Tiras’ın etrafında bulunan adaların sahipsiz kalacağını düşünmemiştik değil mi? Island Expedition ile çevre adaları ele geçirip Horde ya da Alliance adına yeni gözdemiz Azerite toplayacağız.

Island Expedition’un güzel taraflarından birisi hem PvE hemde PvP içeriği olacak olması. Üç kişiden oluşacak takımımız ile adada bulunan Azerite’i toplayıp adayı işgal eden düşmanlarımızı alt etmeye çalışacağız. PvP kısmında ise güzel taraf düşmanımızın Azerite toplamasını ve adayı ele geçirmesini engellemek için onlara saldırabiliyor olmamız olacak.

Blizzard’ın her adanın birbirinden farklı olacağına ve kendine has özellikler olacağını açıkladığını anımsıyoruz. Umarız kendini tekrarlayan bir sistemle karşılaşmayız.

Yeni Irklar: Allied Races

Horde ya da Alliance katılan yeni ırkların ne olduğunu hep birlikte Legion’da tecrübe ettik. Battle for Azeroth’un çıkıyla birlikte yeni dört ırk daha bizlere sunuluyor.

Vanilla günlerinden bu yana bir çok oyuncunun hayalini süsleyen Dark Iron cüceleri, Zandalar Trolleri yanı sıra Warlord of Draenor eklenti paketinden tanıdığımız Mag’har Orcları ve son olarak Kul Tiran insanları bizlerle birlikte olacak.

Sadece pakete sahip olmamız bu ırklara hemen erişime sahip olacağımız anlamına gelmiyor. Elbette yine Legion’da tecrübe ettiğimiz gibi belirli gruplarla dostluğumuzu arttırmamız gerekli. Dark Iron cüceleri için 7th Legion, Mag’har Orcları için Honorbound gruplarıyla en yüksek dostluk seviyesine ulaşmamız gerekli. Zandalar Troll’leri ve Kul Tiran insanları için ise kesin bir bilgimiz yok. Hep birlikte oynayarak ne yapmamız gerektiğini tecrübe edeceğiz.

Hikaye

Warbringer animasyon film seriyle başlayan ve Old Soldier sinematiğiyle devam eden büyük tartışmaların, tahminlerin ve topluluk teorilerinin sonunu hep birlikte tecrübe edeceğiz.

Saurfang’e ne olacak, Slyvanas’a ne oldu, Jaina Thrall’i ağaç altında öpecek mi (Gnomeregan’da bulunan binary kodunun yalancısıyız) gibi tarihçe hakkında kafamızdaki büyük soruların cevaplarına umarız bulabiliriz.

Herkese iyi eğlenceler ve iyi seviye atlamalar. Battle for Azeroth da yeni rehberler ve haberlerde buluşmak üzere.

For the…

 

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here