Ana sayfa Oyun İnceleme Journey İncelemesi | Huzurlu Bir Yolculuk Hikâyesi

Journey İncelemesi | Huzurlu Bir Yolculuk Hikâyesi

1498
0
PAYLAŞ

Journey yeni bir oyun değil ancak sadece PC kullanan oyuncular için Epic Games Store üzerinden ilk kez yayınlanmış durumda. Annapurna Interactive ve thatgamecompany Journey’i PC’ye getirdiler. Oyun ilk olarak, 2012’de piyasaya sürüldüğünde oldukça dikkat çekmişti, ancak yedi yıl sonra yine de sürükleyici bir macera sunuyor mu?

Journey çok güzel tasarlanmış bir atmosfere sahip
Journey çok güzel tasarlanmış bir atmosfere sahip

Journey hikayesi anlatımdan daha çok yolculuk esansında dünyasında anlatılıyor. Cübbe giyen bir varlığın kontrolünü ele alıyoruz. Oyuna başladığımızda gördüğümüz parlayan bir dağ, bu oyun boyunca odak noktamız oluyor. Her ne kadar yakında gibi gözükse de oldukça uzak bir yer, siz ve hedefiniz arasında geniş bir çöl var.

Bu yaklaşım bir atmosfer yaratma konusunda çok yerinde bir seçim olmuş. Oyun dünyasına ait hikâyeyi aradaki kısa bölümlerde görebiliyoruz, oyun anlatmak yerine herşeyi göstermeyi seçen bir tasarıma sahip. Oyunda sanat yönü, kamera açıları ve genel estetik gibi konularda öne çıkan ve kendine özgü bir kişiliğe sahip bir dünya yaratılmış.

Bu parçaları toplayarak havada kalma süremizi arttırıyoruz
Bu parçaları toplayarak havada kalma süremizi arttırıyoruz

Journey kontrolleri de benzer bir şekilde tasarlanmış. Oyunun başında hareketin ve diğer fonksiyonların nasıl çalıştığını ekrana çıkan sembollerden göreceksiniz. Zaman içinde yapmanız gereken şeyler görsel yardım ile sizi yönlendirecek. Ana karakter belirli halı parçasına benzer eşyaların yardımıyla atlayabilir ve dünyayı dolaşmak için havada bir süre süzülebilir.

Havada süzülerek gitmek gerçekten çok keyifli
Havada süzülerek gitmek gerçekten çok keyifli

Biraz platform oyunlarına benziyor, ancak başarısız olma gibi bir durum olmadığı için asla sinir bozucu bir hale gelmiyor. Yenilebilecek hiçbir felaket, başa çıkamayacak çukurlar veya eğlencenizi engelleyecek herhangi bir şey yok. Journey bir yolculuğun tamamen görsel bir şekilde anlatıldığı ve kelimenin tam anlamı ile huzurlu bir oyun.Eğer daha önce bakma fırsatınız olmadıysa mutlaka göz atmanız gereken bir oyun.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here