Ana sayfa Oyun İnceleme Destiny 2 Shadowkeep İncelemesi | Eski Dostlar Yeni Düşmanlar

Destiny 2 Shadowkeep İncelemesi | Eski Dostlar Yeni Düşmanlar

965
0
PAYLAŞ

Shadowkeep bizleri ilk oyundan beri adım atmadığımız Ay’a geri götürüyor. Ay denildiği zaman aklınıza Taken King, Hive ve Crota gibi isimler gelirse doğru yerdesiniz. Nispeten daha olaysız geçen Season of Opulence’den sonra bu sefer aksiyonu bol bir içerik bizleri bekliyor. Bu sezonun adı Season of Undying.

Season of Undying

Ay’da tespit edilen bir takım sismik hareketleri incelemek üzere yola çıkıyoruz ve yeni bir Hive türü ile karşılaşıyoruz. Kan kırmızısı bir renge sahip olan Shadowkeep ise tüm ihtişamı ile ay yüzeyinden yükseliyor. Tahmin edebileceğiniz gibi normalde yer altında “yaşayan” Hive’ın böyle bir yapı inşa etmesi son derece anormal. Ancak merak etmeyin yeni maceramızın göreceli olarak başında hikâyenin nasıl ilerleyeceği hakkında iyi bir fikriniz olacak.

Shadowkeep ile gelen en büyük yenilik Armor 2.0
Shadowkeep ile gelen en büyük yenilik Armor 2.0

Tüm yenilikler yeni bir haritadan ibaret değil. En büyük değişim Armor 2.0 sisteminin eklenmesi. Bu sistem ile tüm zırhlar belirli bir enerji ile geliyor. Yükselterek maksimum olan 10 enerjiye ulaşmak mümkün. Her zırh tipine göre mod slotlarına sahip. Her modun farklı bir enerji gereksinimi var. Amaç oyun tarzımıza en uygun ekipmana sahip olmak. Örneğin Dreambane seti kendine özel bir mod ile geliyor.

Yeni Sezon, Yeni Destiny

Karakterimiz Destiny 2’de Mobility, Recovery ve Resilience değerlerine sahipti. Eklenti ile bunların yanına Intellect, Strength ve Disciple ekleniyor. Böylece daha esnek bir yetenek dağıtımı yapabiliyoruz. Artık bir Sezon ilerleyiş sistemine sahibiz. Tecrübe puanı kazandıkça Sezon Geçişinde ilerleyerek çeşitli ödüller kazanacağız. Eğer Sezon Bileti aldıysanız daha fazla hediye sizleri bekliyor. Açıkcası diğer oyunlarda da karşıma çıkan bu sistemi beğendiğim için Destiny’de görmek hoşuma gitti diyebilirim.

Sezon geçişi oyuna güzel bir eklenti olmuş
Sezon geçişi oyuna güzel bir eklenti olmuş

Sezon geçişine bakınca 7. Seviyede Atrifact gözünüze çarpmış olabilir. Bu sadece mevcut sezon içerisinde kullanabildiğimiz bir ekipman. Season of Undying boyunca The Gatelord’s Eye kullanacağımız Artifact olacak. Bu sezonun teması Vex olduğu için Artifact uygun şekilde seçilmiş. The Gatelord’s Eye bize yeni modlar sunuyor. Seviyesi ilerledikçe elde ettiğimi modların kuvveti de orantılı olarak artıyor.

Artifact ile yeni modlar elde etmek mümkün
Artifact ile yeni modlar elde etmek mümkün

Forsaken oynayanlar Wanted olarak adlandırılan düşmanların oyun dünyası boyunca görülebildiğini hatırlarlar. Bu sefer Nightmare olarak karşımıza çıkan düşmanlar var ve hikâyede önemi bir yere sahipler. Nightmare Hunt ise hikâye bittiği zaman karşımıza çıkan bir etkinlik. Buralardan Nightmare Essence toplayabilir ve mevcut Nightmare Essence’lar için gereken özel eşyaları bulabilirsiniz.

Eski tanıdık mekanlar Shadowkeep'te kaşımıza çıkıyor
Eski tanıdık mekanlar Shadowkeep’te kaşımıza çıkıyor

İşin içinde Hive olduğu için Eris Morn oyuna geri dönüyor. Curse of Osiris’te silah yapmamıza benzeyen bir sistem Nightmare Essence. Lectern of Enchantment bu essenceları silah ve zırhlara dönüştürebildiğiniz yer. Toplamda 10 adet essence var ve dönüştürmek için hepsi farklı gereksinimlere sahipler. Ay’da bounty alabileceğiniz iki yer Eris Morn ve Lectern of Enchantment oluyor.

Vex İstilası Başlıyor

Shadowkeep son derece dolu bir içerikle karşımıza çıkıyor. Yeni açılan etkinlik ise Vex Offensive yani Vex istilası. Ikora’dan aldığımız bir görev bizi Ay’da açılan Vex geçitlerine gönderiyor. Burada bize veirlen görevi tamamlayarak Matchmaking ile 6 kişi olarak girebildiğimiz etkinlik geçtiğimiz sezondaki Menagerie akla getiriyor. Onun kadar uzun değil ve verilen görevler daha kolay. Bu etkinlik çerçevesinde topladığımız materyaller ile Vex silahları yapabiliyoruz.

Nightmare Hunt ve Vex Offensive bu sezon boyuca bizi oyalamayı başaracak iki etkinlik diyebiliriz. Mevcut Strike, Nightfall, Crucible ve Gambit atkivitelerinin yanına eklenerek oyunu oynamak için bol miktarda neden sunuyorlar.

Destiny 2 Rehberleri

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here