Ana sayfa Oyun İnceleme Warcraft III Reforged İncelemesi | Azeroth Tarihinden Bir Bölüm

Warcraft III Reforged İncelemesi | Azeroth Tarihinden Bir Bölüm

4014
0
PAYLAŞ
Warcraft III Reforged
Warcraft III Reforged

Warcraft III Reforged ilk duyurulduğu zaman çekimser olarak yaklaşmıştım. Sonuçta 18 yıl önce çıkan bir oyunu tekrar oynama fikri ilk olarak cazip gelmemişti. Benzer bir durumu Starcraft Remastered çıktığı zaman da yaşamıştım. Ancak daha sonra oyunun içine eklenen ek sinematikleri ve genel olarak grafiklerdeki iyileştirmeleri görünce fikrim değişti.

Warcraft’ın hikâyesi kolay kolay eskimeyecek bir yapıda. Üstüne üstlük bu altyapı üzerine yaratılan World of Warcraft gibi bir oyunu düşünürsek duygusal olarak benim açımdan yeri farklıdır. 18 yıl kısa bir süre değil eminim şu anda birçok WoW oyuncusu bu oyunu oynama fırsatı yakalayamamıştır. Tüm bunları gözden geçirdikten sonra aslında Warcraft III Reforged gibi bir oyunun çıkartılması aklıma yatmaya başladı.

Peki gelelim oyun nasıl olmuş ona bakalım. Orijinal oyunun, Reign of Chaos, yanı sıra The Frozen Throne ek paketini de içeriyor. Yani tüm hikâyeyi en başından sonuna kadar tek bir oyun ile sahip oluyorsunuz. Yenilenmiş grafikler de tabi bu işin artısı. Hatta bazı noktalarda eski görevlerin de düzeltilmiş olduğunu gördüm. Örnek vermek gerekirse Arhas’ın Sylvanas’ı öldürdüğü bölüm tamamen yenilenmiş ve oradaki oyun içi sinematik yakın zamanda çıkan kısa animasyon ile aynı.

Arhas’ın Sylvanas’ı öldürdüğü bölüm tamamen yenilenmiş
Arhas’ın Sylvanas’ı öldürdüğü bölüm tamamen yenilenmiş
Warcraft III Reforged Kimler Oynamalı?

Reforged baktığımız zaman çok net bir oyuncu kitlesine hitap eden bir oyun. Bu dünyayı World of Warcraft sayesinde tanıyıp öncesinde neler olmuş merak edenler birinci grup. İkinci grup ise aynı oyunu tekrar yenilenmiş grafikler ile bakmak isteyenler olur.

Buraya kadar her şey çok güzel ancak bir de madalyonun diğer yüzü var. İlk duyurulduğu zaman gösterilen yeni oyun içi sinematikler maalesef oyunda yok. Warcraft III Reforged oldukça sallantılı bir çıkış yaptı demek yanlış olmaz. Birçok oyuncu oyunun ilk duyurulduğu hali ile şu anda çıkan hali arasındaki bariz farklar yüzünde mutsuz oluş durumda.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here