Ana sayfa Haber Rune II Dağıtımcısı Human Head Studios’a Dava Açtı

Rune II Dağıtımcısı Human Head Studios’a Dava Açtı

432
0
PAYLAŞ

Rune II 12 Kasım’da çıkışını yaptı. 13 Kasım’da, geliştirici Human Head kapılarını kapattığını açıkladı. Ekibin çoğu Bethesda’da Roundhouse Stüdyoları olarak yenilendi. Bu durum Rune II’nin geleceğini havada bıraktı ve hatta yayıncı Ragnarok Game LLC ani kapanışı “şok edici” bulduğunu açıkladı. Şimdi, Ragnarok geliştiricilere Rune II’ye erişim sağlayamadığı için dava açıyor.

Ragnarok, topluluğa yaptığı duyuruda, “topluluğumuz için gelecekteki DLC’yi desteklemeye, güncellemeye ve yürütmeye” devam etmek amacıyla “oyunun kaynak kodu ve RUNE II oyun varlıklarını devam ettirebilmek için sürekli olarak erişim istediğini” belirtti. İddiaya göre Human Head Studios bu varlıkları sağlamayı reddetti, bu yüzden Ragnarok, “yasal bir şikâyette bulunmaktan başka seçeneğinin olmadığını” söyledi.

Yayıncı, Human Head’in Rune II’nin yayınlanmasından birkaç gün önce özel olarak kapandığını açıkladığını ancak aynı çalışanların ve aynı stüdyo yönetmeninin altındaki yeni bir stüdyonun Bethesda’nın altında aynı adreste çalışacağından bahsetmediğini belirtmiş.

Dava, stüdyoyu sözleşmenin ihlali, sahte gizlilik, sahte yanlış beyan ve California yasaları uyarınca haksız iş uygulamaları ile suçluyor. Ragnarok, sözleşme kapsamındaki önceki ödemeler, avukatlık ücretleri ve daha fazla cezai tazminatın yanı sıra, Rune II varlıklarının kendileri için tazminatın yanı sıra, “100 milyon dolardan daha az olmayan” tazminat talep ediyor. Görünüşe göre Rune II bir oyun olarak bekleneni verememiş olsa da başka şekillerde adından bahsetmeye devam edecek gibi duruyor.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here