Ana sayfa Haber World of Warcraft Shadowlands ile Controller Desteği Gelecek

World of Warcraft Shadowlands ile Controller Desteği Gelecek

557
0
PAYLAŞ
World of Warcraft Shadowlands
World of Warcraft Shadowlands

Bir sonraki World of Warcraft genişletmesi olan Shadowlands, oyuna çıkışından beri ilk kez resmi controller desteği ekleyecek.

Programcı Martin Benjamins, son zamanlarda bir yamada controller desteğini gösteren kodları keşfedildiğinde haberi doğruladı. Bu özellik o zamandan beri Blizzard’ın resmi forumlarda amacı hakkında biraz konuşan topluluk yöneticisi Randy “Kaivax” Jordan tarafından da doğrulanmış oldu.

Fakat Blizzard oyunu kontrol cihazlarında tamamen oynanabilir hale getirmekle ilgilenmiyor gibi görünüyor. Jordan, World of Warcraft Shadowlands ile gelecek olan controller desteğinin Final Fantasy 14’teki desteğe benzer olduğu fikrini özellikle reddetti. Bunun yerine, Blizzard sadece engelli oyuncuların ve oyunu klavye ve fare olmadan oynamak isteyenlerin bu işlevlerden bazılarını favori giriş cihazlarına bağlamasını mümkün kılmakla ilgileniyor.

Jordan, “Uzun bir süredir, bazı erişilebilirlik sorunları yüzünden için az sayıda oyuncunun birtakım 3. taraf eklentilerine yöneldiğini gördük. WoW’u her zaman mümkünse daha geniş bir şekilde erişilebilir hale getirmek istiyoruz. Bu yüzden Shadowlands ile klavye bağlamaları, kamera ve Xbox Adaptive Controller gibi cihazlarda karakter döndürme için biraz destek eklemeye çalışıyoruz.”

Bu gerçekten güzel düşünülmüş bir eklenti olsa da Blizzard’ın World of Warcraft için controller için varsayılan bir kurulum oluşturmak için bu kadar yıl beklemesi merak uyandırıcı. Bununla birlikte, oyuncuların elindeki yeteneklerin sayısı göz önüne alındığında kolay bir iş olmayacaktır. Shadowlands kesin çıkış tarihi henüz açıklanmasa da 2020 yılı içinde çıkması planlanıyor. En azından şimdilik salgın dolayısı ile ertelenme duyurusu yapılmadı.

Trackmania Nations Remake Çıkış Tarihi Ertelendi

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here