Ana sayfa Haber Google Stadia GDC Etkinliğinde Duyuruldu

Google Stadia GDC Etkinliğinde Duyuruldu

539
0
PAYLAŞ

Bu yılki Oyun Geliştiricileri Konferansı’nda (GDC) Google, Stadia adlı oyun akış platformunu açıkladı.  Google Stadia bir kutu olmadığı için donanıma sahip değil ve bunun yerine oyun akışına hızlı ve zahmetsiz erişim sağlayan bir hizmet sunan Google’ın veri merkezlerine sahip.

Stadia, 56 bilgi işlem biriminde 10.7 teraflop ham bilgisayar gücüne sahip ve HBM2 özel bir AMD GPU ile çalışıyor. Stadia’nın arkasındaki işlemciOyun Akış Platformu ise Hyperthreading ve AVX 2 ile 2.7 GHz’de özel bir x86 işlemci iken, 16GB bellek 484GB / sn’ye kadar aktarım hızları ve 9.5 MB’lık L2 + L3 önbellek sunuyor.

Google, peşinde olduklarının, ister oyuncu ister geliştirici olsun, parmaklarınızın ucunda benzeri görülmemiş bir güç sağlayacak ölçeklenebilir bir mimari olduğunu iddia ediyor. Stadia, Linux tabanlı ve açık grafik API Vulcan’a desteğine sahip ve Google, şu anda önde gelen iki oyun geliştirme motoru olan Unreal Engine 4 ve Unity’den tam destek aldığını duyurdu.

Assassin Creed: Odyssey ve Doom Eternal, 4K ve 60 FPS’de Stadia’da çalışmakta. Stadia, 4K ve 60 FPS sunuyor olsa da, asıl plan Google’ın 8K’ya ulaşmak olduğunu tahmin etmek zor değil. Ancak tüm bunların bağlantınıza bağlı olduğunu unutmamak gerek.

Görünüşe göre uzun Google Stadia ile uzun zamandır beklediği atılımı yapmış gibi görünüyor. Bu gelişmelerin Konsol geliştiricileri tarafından nasıl karşılanacağını zaman içinde göreceğiz.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here