Ana sayfa Haber PUBG Aktif Oyuncu Sayısının Yarısını Kaybetti

PUBG Aktif Oyuncu Sayısının Yarısını Kaybetti

856
0
PAYLAŞ

PUBG aktif oyuncu sayısının yarısını kaybetmiş durumda. Şubat ayında aynı anda Steam üzerinde çevrimiçi olan oyuncu sayısın 3.2 milyona ulaşan oyun için ilerleyiş durmuş görünüyor.

Şubat ayından bu yana her ay oyuncu sayısında artış gördüğümüz oyun gerileme dönemine girdi. Yakın zaman içerisinde en aynı anda çevrimiçi olan oyuncu sayısı 1.7 milyon olarak görüntülendi.

Steam Charts ve Githyp gibi takip sitelerinden görüntülenen verilere göre oyun düzenli olarak her ay genel oyuncu kitlesinin %5’ni kaybediyor. Elbette popüler oyunların oyuncu kaybettiğini görmek alışılmışın dışında bir durum olmasa da PUBG için hayal kırıklığı yaşatan bir durum. Oyunun Miramar haritası ve erken erişimden çıkışına dek kırdığı rekorlar göz önüne alındığında, erken erişimden çıkışında oyuncu kitlesini uğrattığı hayal kırıklığının etkisi gün ve gün artıyor.

Elbette ki 1.7 milyon aynı anda çevrimiçi olan oyuncu sayısının %10 oranı bile sıra sürelerini ya da aktif maçları etkileyecek gibi durmuyor.

PUBG Ölüyor mu?

Yavaşça öldüğü düşünülse de yakın zamanda indirime giren oyun PUBG Corp’un yaptığı açıklamalar doğrultusunda PC ve Xbox üzerinde 50 milyonun üzerinde kopya satmış durumda. İndirimin oyunun satışı üzerinde etkisini Steam Charts ve Githyp yakından takip ederek öğreneceğiz.

Fakat indirimle birlikte satacağı yeni kopyalarla birlikte eski günlerine ulaşamayacak gibi görünüyor. Elbette PUBG’nin artık Battle Royale türünün kralı olmadığını herkes biliyor. Steam üzerinde en çok oynanan Battle Royale türü oyun olsa da Fortnite tahtın sahibi konumunda.

PUBG’nin oyuncu kaybetmeye devam edip etmeyeceğini yakın zamanda hep beraber göreceğiz. Fortnite’dan kopyaladığı etkinlik bileti sistemi, bakalım yakın zamanda eklenen harita ve etkinlik haftaları oyunun kaderini nasıl etkileyecek.

Battle For Azeroth Beta Rehber – The Underrot’da İçimiz Çürüdü

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here