Ana sayfa Haber Google Oyun Yayını Platformu: Project Stream

Google Oyun Yayını Platformu: Project Stream

921
0
PAYLAŞ

Oyun yayını yapmak teknik açıdan bakıldığı zaman kolay bir iş değil. Ancak Google yeni duyurduğu platform Project Stream ile bu sorunun üstesinden gelmeye hazırlanıyor. Şirketin sahip olduğu kaynaklar düşünüldüğü zaman ortaya çıkacak platformun iyi bir iş çıkaracağını umuyoruz.

Yeni yayımlanan bir blog yazısında projenin oyun yayını konusundaki zorlukları aşmak için bir teknik test olduğu vurgulanmış. Bu konuda Ubisoft ile ortaklık yapan şirket Chrome tarayıcı üzerinden Assassin’s Creed Odyssey yayınlanmış.

Şirket “Oyun denetleyicisi ve ekran üzerindeki grafikler arasında hemen hemen anında etkileşim gerektiren bu tür grafik açısından zengin içerik akışı, birçok zorluğa yol açıyor” açıklamasında bulunmuş, “TV veya film akışı yaparken, tüketiciler başlangıçta birkaç saniyelik buffer yapılmasından rahatsız olmazlar, ancak yüksek kaliteli oyunlar akışı, gecikme süresi grafik olarak bozulmadan milisaniyede ölçülmesini gerektirir.”

Google şu anda yeni platformu deneme için açmış durumda. Ancak bunun için 17 yaşından büyük olmak ve Amerika Birleşik Devletlerinde yaşıyor olmak gerekiyor. Oyun yayını sektörüne ilk giren firma Google değil, Nvidia da GeForce Now platformu ile benzer bir çalışma içerisinde.

Aşağıda yayımlanan video ile Project Stream’e bir göz atabilirsiniz.

Destiny 2: Forsaken Oyuncuları İçin Güzel Haberler Var

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here