Ana sayfa Haber Diablo IV Yeni Geliştirici Güncellemesi Karşınızda

Diablo IV Yeni Geliştirici Güncellemesi Karşınızda

5892
0
PAYLAŞ
Eşya Kaliteleri

Ayrıca oyundaki eşya kaliteleri için heyecan verici bazı değişikliklerimiz var. Felsefi anlamda konuşmak gerekirse, kolayca anlaşılabilen eşya aşamalarının sunduğu analiz kolaylığını beğeniyoruz. Diğer bir deyişle, düşen her bir eşya hakkında uzun uzun düşünülmesinin gerekmediği bir oynanışın tüm beceri düzeylerindeki oyuncular için faydalı olacağını düşünüyoruz (büyülü mavi eşyalar iyidir ama sarı nadir eşyalar genelde daha iyidir). Seviye atladıkça daha karmaşık eşyalara, daha güçlü etkilere ve daha güzel görsellere doğru yol almak harika bir ilerleme hissiyatı sunuyor. Ve Diablo III’teki efsanevi eşyalarda bulunan ve oyunun seyrini değiştiren güçler gerçekten heyecan verici olmalarının yanı sıra normal etkilerle mümkün olmayacak seçenekler sunuyor.

Yine de üzerine göklerden turuncu bir ışık huzmesi sızmayan tüm eşyaların gereksiz olduğu bir ortam oluşturmak da istemiyoruz.

Dolayısıyla bu konuda da pek çok güzel değişikliğimiz var. Büyülü eşyaların sahip olduğu her bir etkinin potansiyel gücünü arttırıyoruz. Ayrıca oyunun ileri safhalarındaki nadir ve daha iyi eşyaların sahip olabileceği azami etki sayısını arttırıyoruz. Efsanevi etkiler artık rasgele şekilde efsanevi eşyalar üstünde kendilerine yer buluyor. Eşsiz eşyalarsa destansı eşyaların yerini alıyor.

Hıza ek olarak her bir silah kendi fiziksel özelliklerine sahip. Bu özellik kalkanlar için blok değeri olarak karşımıza çıkıyor. Yani Sanctuary’de karşınıza çıkacak tüm kalkanlar, diğer büyülü etkilerine ek olarak blok değerine sahip olacak. Fiziksel özellikler aynı türdeki tüm silahlar için aynı ve değiştirilmeleri mümkün değil.

Büyülü eşyalar artık en güçlü normal etkilere sahipken; nadir eşyalar en fazla beş, efsanevi eşyalarsa dört normal ve bir efsanevi etkiye sahip.

Efsanevi Etkiler

Efsanevi eşyaları, etkilerinden biri efsanevi bir etkiyle değiştirilmiş nadir eşyalar olarak düşünebilirsiniz. Bu yeni efsanevi etkiler tıpkı normal etkiler gibi işliyor. Yani farklı yuvalardaki farklı eşyalarda rasgele şekilde ortaya çıkabiliyorlar. Bunların çoğu farklı sınıflarca kullanılabilirken bazıları yalnızca belli bir sınıfa özgü.

Eşsizler

Eşsiz eşyalar Diablo IV’le birlikte muhteşem bir dönüş yapıyor. Karakterlerinizi etraflarında şekillendirdiğiniz bu eşyaları tamamen sabit etkiler, son derece tematik ve genellikle sınıfa özgü güçler ve kendilerine has görünümlerle iyice ön plana çıkarıyoruz.

Destansı eşyalar fikrine hâlâ sıcak baksak da diğer tüm eşya türlerini gölgede bırakan bir eşya kalitesi istemediğimiz için şimdilik onları eklemiyoruz. Onlara dair en sevdiğimiz noktalardan biri, eşya üstünde rasgele efsanevi güçler olabilme ihtimaliydi. Dolayısıyla bunu temel efsanevi tasarımımıza yedirdik.

Diablo IV’ün yetenek ve pasif ağacı, temel yetenek puanları ve eşya değişikliklerini kullanarak oluşturacağınız dizilimleri görmeyi iple çekiyoruz. Tasarladığımız eşsizlerle geliştirilen yeteneklere odaklanabilecek, farklı efsanevi etkilerle sıfırdan bir şeyler oluşturabilecek, temel nitelikleri belli yeteneklerle beraber kullanmanın yaratıcı yollarını bulabilecek ve hatta ara sıra nadir ya da büyülü eşyaları da kullanarak belli başlı etkilerden sonuna kadar faydalanabileceksiniz.

Bu yazımızdaki güncellemelere dair geri bildirimlerinizi okumayı iple çekiyoruz. Her zaman olduğu gibi lütfen buradaki hiçbir şeyin nihai olmadığını ve geliştirme sürecinin hâlâ devam ettiğini unutmayın. Bu özellikler hakkındaki yapıcı eleştirileriniz Diablo IV’ün geliştirme sürecinde bize en çok yardımcı olan şey olacak. Bitmeyen desteğinize ve oyuna dair tartışmalarınıza büyük değer veriyoruz. Diablo IV’ün geliştirme süreci boyunca eşya sistemi üstünde çalışmayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki yıl BlizzConline’da sizinle buluşacak olmak bizi gerçekten heyecanlandırıyor! 2021 yılında diğer özelliklere dair paylaşacağımız pek çok nokta olacak ve bunların hepsini size anlatmak için sabırsızlanıyoruz.

Shadowlands Tüm Zamanların En Hızlı Satan PC Oyunu Oldu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here